Zorgen doen we samen

Het Dow Voorzieningsfonds

Soms kom je voor onverwachte kosten te staan door een gebeurtenis van noodzakelijke medische aard of de daarbij komende sociale problematiek.

Daarnaast kan het voorkomen dat deze kosten niet verzekerbaar zijn of vergoed kunnen worden binnen het bestaande stelsel. Als Dow Voorzieningsfonds bieden we graag financiële bijstand in zo’n situatie, want zorgen doen we samen!

Via deze website willen wij je voorzien van alle belangrijke informatie over het Dow Voorzieningsfonds.

Je leest hoe je lid kunt worden van het Dow Voorzieningsfonds, aan welke voorwaarden de aanvraag moet voldoen en wat binnen het fonds vergoed wordt. Je kunt een pre-scan doen om te zien of jouw aanvraag aansluit op het fonds en je leest hoe je een aanvraag kunt indienen. 

Bekijk het reglement van het fonds 

De mantelzorgmakelaar

Zorgen voor naasten is een ingewikkelde klus. Welke mogelijkheden zijn er? En wat zijn de voor- en nadelen van deze opties? De mantelzorgmakelaar biedt ondersteuning bij het regelen en vinden van de beste zorg.

Lees hier een verhaal uit de praktijk

Zo dien je een aanvraag in

  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

1

Doe de pre-scan en kijk of je aanvraag binnen het fonds past

2

Sluit het aan? Download dan het aanvraagformulier en vul het volledig in

3

Zorg dat je de originele rekeningen en betalingsbewijzen meestuurt

4

Stuur de documenten binnen 5 maanden na afloop van het betreffende kalenderjaar per post op naar het secretariaat

Doe de pre-scan

Ben je lid van het Dow Voorzieningsfonds en heb je te maken met hoge kosten door een gebeurtenis van noodzakelijke medische aard of de daarbij komende sociale problematiek? Door het invullen van de pre-scan kom je er snel achter of je aanvraag voor financiële bijstand in behandeling kan worden genomen.

Staat de reden van jouw aanvraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op zodat we jouw persoonlijke situatie kunnen beoordelen.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Wil je ook lid worden?

Aanmelden kan tot uiterlijk één jaar na indiensttreding bij één van de Dow vestigingen in Nederland. De contributie bedraagt €1,- per maand, daarmee kun jij als werknemer inclusief je inwonende partner en/of kinderen tot 27 jaar aanspraak maken op het fonds. Ga je met pensioen of word je arbeidsongeschikt? Ook dan behoud je dezelfde rechten op het fonds. Alle voorwaarden voor deelname kun je teruglezen in het reglement.

Veelgestelde vragen

Kan ik een aanvraag indienen voor de vergoeding van een bril of contactlenzen?

De vergoeding van brillen en contactlenzen vallen niet binnen het fonds en kunnen dus niet worden aangevraagd. 

Kan ik een aanvraag indienen voor gemaakte kosten onder €100?

Een aanvraag met een bedrag onder €100 wordt niet in behandeling genomen en blijft daarmee voor eigen rekening. Wanneer de aanvraag meer dan €100 betreft, dan kan deze in aanmerking komen (mits deze is opgenomen in het reglement en/of door het bestuur wordt goedgekeurd).

Kan ik een aanvraag indienen voor vorig jaar gemaakte kosten?

Een aanvraag voor gemaakte kosten in het voorafgaande kalenderjaar dienen binnen 5 maanden na afloop van het betreffende kalenderjaar te worden ontvangen bij het Dow Voorzieningsfonds. Dat wilt zeggen dat je de tijd hebt tot en met de maand mei van het betreffende kalenderjaar.

Wat kan ik doen als ik een foutmelding te zien krijg bij het openen van de pre-scan?

Het kan voorkomen dat je een foutmelding te zien krijgt wanneer je op de pre-scan button klikt. Dit heeft in veel gevallen te maken met de internetbrowser waarin de website geopend is. Zo wordt de pre-scan bijvoorbeeld niet ondersteund door de browser Internet Explorer. Je kunt dit probleem oplossen door de website www.dowvoorzieningsfonds.nl te openen in een andere browser zoals Google Chrome, Firefow, Apple Safari en Microsoft Edge.